Laktaattitestit

Laktaattitestit

Tällä hetkellä Huju Training Team on mahdollisuus testata kuntoa epäsuorilla
laktaattitesteillä. (juoksu, pyörä)

Juoksumattotesti
Juoksumattotestillä selvitetään testattavan aerobinen ja anaerobinen kynnys. Testissä suorituksen nopeutta lisätään nousujohteisesti. Kolmen (3) minuutin välein testattavalta otetaan sormenpäästä verinäyte, josta analysoidaan laktaattipitoisuus. Testiaikaisen sykkeen, vauhdin ja laktaatin perusteella määritetään sykerajat ja kynnysvauhdit.
Hinta 89€

Polkupyöräergometritesti


Polkupyöräerometritestillä selvitetään aerobinen ja anaerobinen. Testisuorituksessa polkija pyrkii pitämään tasaista poljinnopeutta ja tehoa (W) lisätään nousujohteisesti. Kolmen (3) minuutin välein testattavalta otetaan sormenpäästä verinäyte, josta analysoidaan laktaattipitoisuus. Testiaikaisen sykkeen, tehon ja laktaatin perusteella määritetään sykerajat ja kynnystehot.
Hinta 89€

Triathlontesti
Testi suoritetaan testiasemalla. Testissä suoritetaan ensin kynnyslaktaattitesti pyöräillen, tämän jälkeen suoritetaan kynnyslaktaattitesti juosten juoksumatolla. Molemmissa testeissä kuorman kesto on kolme (3) minuuttia, jokaisen kuorman lopussa mitataan veren laktaattipitoisuus.
Pyöräilytesti lopetetaan anaerobisen kynnyksen selvittyä, tämän jälkeen 10-15 minuuttia aktiivista palauttelua ennen juoksutestiä. Juoksutestin voi lopettaa halutessaan kynnykselle tai jatkaa uupumukseen saakka.
Testistä selviää aerobinen – ja anaerobinen kynnys, kynnysvauhdit, PK, VK ja MK aluetta vastaavat harjoitussykkeet sekä tehot, watit (pyöräilyssä).
Hinta 169€