Treeni viikonloppu ”Jaska”

                                                                  Projekti “Jaska”


Olimme suunnitelleet jo pidemmän aikaa ensimmäisiä yhteisiä treenejä. Käytännössä siitä lähtien, kun olimme sopineet projektin aloituksesta. Arjen tuomat haasteet kuitenkin saivat treeni viikonloppua lykkääntymään tähän asti. Kauan odotettu ensimmäinen treeni viikonloppu “Jaskan”kanssa oli edessä 25-27.9.

Valmistauduin viikonloppuun jo viikkoa aikaisemmin ja tein treeni suunnitelmat valmiiksi.

 Tiesin heti tästä tulevan “Jaskan” tähän mennessä rankin viikonloppu. Piti yrittää tehdä paljon asioita lyhyessä ajassa, siitä johtuen että valmennettava ei asu samalla paikkakunnalla. Pyrimme käymään lajitekniikat lävitse mahdollisimman tarkasti ja samalla treenaamaan paljon.


Tarkoituksena harjoitella lauantai aamulla ja illalla.Sunnuntai päivänä olisi odotettu suotreeni, joka herätti mielenkiintoa jo aikaisemmin, kun kerroin suunnitelmasta. Tässä kohtaa oli tarkoitus valita suotyyppi, joka ei upottaisi paljoa.


Lauantai aamu alkoi aamiaisella, jonka jälkeen siirryimme halliin tekemään juoksu harjoituksia. Teimme juoksuun liittyviä tekniikka hajotteita. Harjotteiden jälkeen teimme vielä nopeutta tikapuilla, jossa näin missä mennään nopeuden suhteen. Yllätys oli melkoinen, nopeutta nimittäin löytyy ja rytminvaihtokykyä.  Harjoitus tausta huomioiden nopeus on tällä hetkellä todella hyvä.

Seuraavana oli vuorossa kuntosali harjoitus. Alkuun kävimme lävitse saliohjelman liikkeet tärkeimpinä kohtina kyykky, penkki, leuanveto ja pystypunnerrus. Näissä liikkeissä keskityimme mahdollisimman hyvään tekniikkaan. Lopuksi oli luvassa vielä aerobinen kuntopiiri, jossa mittasimme ensimmäistä kertaa miehen kuntoa. Hiki alkoi virtaamaan jo ensimmäisten liikkeiden aikana. Kuntopiirin loputtua ilme kertoi enemmän kuin tuhat sanaa, katse oli todella viiltävä. Teimme kuntopiiriä yhteensä 3 kierrosta,  jonka jälkeen oli  loppu verryttelyn aika.

Lauantai iltapäivän ohjelma oli kuntosalin jälkeen muutaman tunti oleilua, jonka jälkeen siirryimme Laajavuoreen sauvarinne harjoitukseen. Tavotteena oli tehdä alku lämmittelyjen jälkeen 5*5 minuuttia nousuja, palutuksen ollessa 5minuuttia kävely takaisin lähtöpisteelle.Treeni onnistui kaikinpuolin ja pysyimme suunnitelmassa. Tämän jälkeen oli luvassa rentoa illanviettoa ja ennen kaikkea syömistä. Kuulin useampaan kertaan olevan karmea nälkä kokoajan.

Alku verryttelyjä emme erikseen tehneet, koska autolta oli jonkun matkaa kävelyä. Suotreenin ohjelma oli tehdä 2*10minuttia vauhtikestävyytä palautuksen ollessa 10 minuuttia. Sen jälkeen 1*5minuuttia maksimikestävyys alueella, palautuksen ollessa 10minuuttia.
   


Tässäkin treenissä valmennettava joutui todella tiukoille, mikä tulee kuvassakin hyvin esille. Asennetta kyllä löytyy, tästä olisi monella opittavaa. Kun asenne on kohdillaan silloin pääsee pitkälle.
 Tämä treeni on kokeneellekkin haastava.  Hienosti kuitenkin treenattava jaksoi  loppuunasti, vaikka raskas viikonloppu alko jo tuntua.