Ensilumen latu

Nyt on mennyt harrasteluksi. Kevyen viikon jälkeen oli tarkoitus jatkaa seuraavat kuusi viikkoa samanlaisella ohjelmalla kuin edellinen setti. Elikkä viisi viikkoa kovempaa, kuudes palauttelua. Ainakin siihen asti kun kelit pysyy samanlaisena.

Uuden jakson aloitus viime viikolla ei lähtenyt putkeen, tarkoitus oli aloittaa jakso tehoviikolla. Tiedossa oli tuleva viisaudenhampaan leikkaus, joka oli keskiviikkona. Alkuperäinen suunnitelma oli poistaa yksi hammas leikkaamalla, mutta mennessäni paikalle sain tuomioksi että kaksi lähtisi kerralla. Sairauslomaa tuli heti kolme päivää.

Siinä menikin sitten se kolme päivää käytännössä sohvalla maatessa. Kipu oli niin kovaa hammaskalustossa, että ei siinä treenaamaan tehnyt mieli lähteä. Ajatus oli aluksi että joutuisin olemaan toipilaana pari pävää. Olin suunnitellut viikonlopuksi hyviä treenejä, mutta nekin menivät uusiksi. En voinut vielä viikonloppuna treenata ollenkaan, kehoittivat aloittamaan vasta seuraavalla viikolla kevyesti.

Laajavuoressa avattiin viikonllopuna ensilumen latu. Kävin maanantaina kokeilemassa miltä se luonnonlumi suksien alla tuntuu. Rullahiihdon jälkeen ero on aikamoinen kun vaihdetaan suksiin, jonka koin heti ensi metreillä. Lähtö kuun kiertoradalle oli todella lähellä painopisteen ollessa suksilla aivan liian takana. Olin kyllä varautunut ainakin yhteen kaatumiseen henkisesti, mutta sitä ei kuitenkaan koskaan tullut, mikä on minulle ollut joka vuotinen perinne vaihdettaessa rullilta ladulle.

                                          http://www.jyvaskylanlatu.fi/sites/default/files/kuvat_2011/Ensilumenlatu_20111015_49.JPG