Määräviikko

Määrä viikon tunnelmia.
 Tarkoituksena oli tehdä 16 tuntia treenejä. Pääpainon ollessa peruskestävyys alueella ja tehdä selkeästi yksi vauhtikestävyys harjoitus tasavauhtisena 40 minuuttin juoksuna. Siinä onnistuin mielestäni kohtalaisesti, olinhan viimeksi juossut lenkin Finlandia maratonilla. Menohaluja oli aluksi rajusti, mutta puolenvälin jälkeen meno muuttui kuitenkin raskaaksi. Kroppa palautui tästä hyvin ja tuleva maastojuoksu kulki sitten aivan eri lailla.

Puntti hajoituksia oli yksi, jonka yhteydessä tein kevyen uinnin. Pääpaino puntilla oli lyhyet sarjat keskipitkällä palautksellla. Neljä isoa liikettä; kyykky, penkki,rinnalleveto ja leuanveto. Palautelujen aikana  keskivartalon hallintaan erilaisia pitoliikkeitä.
 Uinnissa tarkoituksena kevyttä menoa hyvällä tekniikalla. Hankaluutena oli salin tuoma rasitus, mutta mielestäni onnistuin hyvin. Ajatuksena oli keskittyä hyvään otteeseen vedestä saaden koko vartalon pitämään hyvin.

Minulla on uinnissa ogelmana  ollut kyynerpää edellä tapahtuva käsiveto. Niin sanotusti käsiveto menee läpi eikä synny kunnon otetta vedestä. Vauhtia kun yritää lisätä hapot nousevat ja olkapäät väsyvät.
  Tätä ogelmaa olen yrittänyt korjata pikkuhhiljaa. Se ei ole helppoa, varsinkin kun olen kerennyt harjoitella virheellisesti. Aina kannattaa pyrkiä opettelemaan oikea tekniikka heti alusta lähtien, eikä lähteä sinnepäin kokeilemaan. Virheellisen tekniikan pois oppiminen on hakalaa varsinkin aikuisena uintia opettelevalle.

Maastopyörää olin suunnitellut tekeväni kaksi pitkää lenkkiä. Pk-ajoa vaihtelevassa maastossa, tässä onnistuin kohtalaisesti. Ainakin siinä etten ajaisi liian kovalla teholla.
 Tällä viikolla hommasin kameran. Siihen ne pyörälenkit sitten menivät , kun räpläsin kameraa ajon aikana ja yritin ottaa videon pätkiä. Välillä meno muuttui jopa vaarallisesksi. Treenit pitäisi tehdä treeninä ja kuvaukset sen jälkeen, eikä yhtä aikaa.

Rullahiihtoa taroituksena tehdä kaksi pitkää lenkkiä tasatyönnöllä. Nämä pitkät lenkit rullilla tulee haasteelliseksi töiden jälkeen kun lähtee. Pimeä ehtii tulemaan ja meno muuttuu ainakin minulla jännäksi. Rullilla hiihtäminen ei ole vielä tekniikaltaan huipussaan varsinkaan pimeällä. Kestoltaan rulla lenkit olivat 3 tuntia.

Tein mielen virkistämikseksi yhden pitkän maastojuoksun,  joka osoittaui todella mukavaksi. Otin koiran mukaan saisin näin vaudin pidettyä ala-pk:lla. Yksin jos menisin vauhti hurjastelun riski olisi suuri.
 Lenkki venyikin 2.5 tunnin mittaiseksi ja kelikin oli loistava. Matkaakin kertyi huomaamattomasti puolimaratonin verran. Eikä lenkki tuntunut kropasssa pahemmin, vaikkakin määrä viikosta oli kyse.