Oma lähtö tilanne osa 2

                                                

Ensimmäisessä osassa käsitteltiin tarkemmin miten kaikki alkoi urheilun osalta ja mistä  lähdettiin liikkeelle. Ennen kaikkea mikä sai minut muuttumaan sohvaperunasta urheilijaksi.
Tässä osiossa käsittelemme miten urheilu muuttui osaksi elämää ja mitenkä tavoitteita alkoi syntymään.
                 

                                                

Näihin samoihin aikoihin treeni alkoi kulkea kokoajan kovempaa ja kovempaa. Silloin en vielä tiennyt mitään rytmittämisestä, levosta puhumattakaan. Lisäsin samanaikasesti määrää ja tehoja mikä oli väärä yhdistelmä pitemmän päälle, jota en vielä silloin tiennyt. Minkäs teet  kun treenit kulkee ja tossu on ns syönnillään.
 Ensin tulin ylikuntoon; sykkeet alkoivat nousta levossa epätavallisen korkeaksi. Treenaaminen oli todella hankalaa. Mikään ei oikein huvittanut, tämä meni kuitenkin ohi muutaman viikon reippaalla kevennyksellä ja levolla.
Aloin harjoitella uudelleen samalla kaavalla, en uskonut ensimmäisellä kerralla. Seuraavaksi alkoi oireleimaan polvi joka meni niin pahaksi, että sillä ei voinut enää kävellä treenaamisesta puhumattakaan.
Kävin lääkärissä useampaan kertaan ja lopulta syyksi selvisi rustossa oleva rasitustvamma. Juuri kun aloin päästä vauhtiin niin tietysti tällainen tulee eteen. Tämä tiesi parin kuukauden treenitaukoa.  Suunnittelin palaavani treenaamaan parin viikon levon jälkeen. Mutta mitä viellä, eihän sillä polvella voinut tehdä mitään viellä siinä vaiheessa.
 Niin kuin tapaani kuuluu ei niin huonosti voi mennä etteikö  jotakin positiivista löytyisi. Sain samalla mietittyä rauhassa mitä todella urheilulta haluaisin ja mitä tavoitteita asettaisin.
  
Tästä selvittyäni pääsin takaisin treenaamaan, mutta tällä kertaa rauhallisesti. Samanaikasesti aloin opiskella urheilun saloja tarkemmin etten kompastuisi seuraavaan kuoppaan, joka olisi jo oven takana tällä tyylillä.

 Tässä kohtaa alkoi triathlonissa seuraavan kauden  tavoite minulle valjeta. Se olisi ensimmäinen tavoite ylipäätään mitä olin ikinä asettanut urheilussa. Tämä päätös oli kuitenkin välttämätön, koska ilman sitä en olisi todennäköisesti päässyt näin pitkälle.

Kuvahaun tulos haulle kuopio triathlon 2013
Asetin tavoitteeksi vuoden 2013 perusmatkan Kuopiossa. Pelonsekaisin tuntein maksoin osallistumisen heti kun se oli mahdollista. Nyt tiesin mitä varten harjoitella ja mitä se vaatisi minulta fyysisesti. Tavoite oli maaliin pääsy hyvävoimaisena. Laittaisin itseni tiukalle, mutta samalla hakisin hyviä onnistumisen tunteita.

Talven aikana treeni alkoi kulkea hyvin. Asettamastani tavoitteesta en ollut vieläkään varma selviäisinkö edes maaliin. Alkutalvesta hankin  ensimmäiset suksetkin, vaikka armeijassa olin vannottanut että en hiihtäisi ikinä. Eikä tämä talvi ollut paras suksien hankinalle saatikka alkaa tekemään pitkiä harjoituksia. Luntahan sinä vuonna  2013 ei tullut juuri ollenkaan ja hiihdin 500 kilometriä lyhyellä kolmen kilometrin pätkällä, mikä tuntui todella puuduttavalle.


Osallistuin ensimmäiseen hiihtotapahtumaan mikä oli Finlandiahiihto. Olin ilmottautunut 50 kilometrin vapaalle. Matka jouduttiin kuitenkin lyhentämään muistaakseni 32 kilometriin huonon lumitilanteen vuoksi. Silloin harmittelin ennen starttia, että matka on lyhyempi. Maaliin pääsyn jälkeen en enää ollut samaa mieltä . En olisi jaksanut maaliin jos matka olisi ollut alkuperäisen mittainen.  Hiihtopohja ei riittänyt vielä aivan niin pitkälle matkalle, kokemus oli kuitenkin ainutlaatuinen.
Aika kului nopeasti, ensimmäinen tavoitekilpailuni triathlonin parissa oli Kuopion perusmatka, jossa matkat olivat; uinti 1,5 kilometria, pyörä 40 kilometria, ja juoksu 10 kilometria. Vielä paria viikkoa ennen starttia epäröin mitenkähän tässä kävisi. Siinä vaiheessa ei kuitenkaan kunnolle voida tehdä mitään, vaan kaikki on tehty. Pahin virhe olisi tässä kohtaa lähteä testaamaan kuntoa jollakin kovalla harjoituksella, josta ei ehdittäisi palautua ennen tavoitetta. 

Kuten kuvassa näkyy maaliin pääsin väsyneenä, mutta onnellisena.

Muutama viikko kilpailun jälkeen aloin jo suunnitella uusia kilpailuja. Tällä kertaa lähdin rakentamaan pitempää kokonaisuutta se olisi muutaman vuoden mittainen.