Sukset testissä

Sain tutulta muutaman parin Karhun suksia testiin. Tarkoituksena löytää itselle talveksi vapaan sukset. Tällä hetkellä omistan yhdet, joten tarvetta olisi muutamille lisäpareille.

Ensimmäisen parin minkä otin alle tuntui aluksi loistavalle. Hetken aikaa kuitenkin hiihdettyäni huomasin, että sukset ohjasivat jotenkin kummallisesti. Olin kuitenkin tottunut omilla suksillani tähän. Meno oli mäessä raskaanoloista suksien ottaeassa kiinni lumeen. Johtuuko tämä sitten suksista vai miehen tekniikasta?

Toinen pari oli kuitenkin oikea täysosuma, sillä meno muuttui aivan totaalisesti. Jos edelliset sukset vetelivät jonkin verran, niin tällä parilla meno oli höyhenen kepeää ja mäet noustiin gasellimaisen ketterästi. Pystyin hiihtämään todella rennosti ilman sen kummempaa kestittymistä tekniikkaan. Jotenkin tuntui, että luistokin olisi ollut tässä parissa kohdallaan, mikä jälkeenpäin osoittautui oikeaksi.

Otin viimeisen parin kokeiluun ja tuntuma oli heti alussa samankaltainen, kuin edellinen huippu pari.
Ainut missä huomasin olevan eroa oli luisto; tämä pari ei pelannut lähellekkään samalla tavalla kuin edellinen.
On se kyllä kumma juttu vaikka puristelin suksia kuin paljon en huomannut juuri jäykkyys eroja. Mutta sitten hiihtäessä erot olivat kuitenkin huomattavat. Kyllä niillä kapuloilla on vaan paljon eroja vaikka silmällä ei sitä huomaakkaan.

Yhteenvetona kaikki parit olivat helpompia hiihdettäviä kuin omani. Toinen pari oli kuitenkin ylitse muiden. En osaa kuitenkaan vielä ensimmäisellä testillä sanoa montako paria otan itselleni.
Keli oli loistava ja latukin oli kohtalaisen hyvässä kunnossa, vaikka mennessäni  mittari näytti +7 astetta.
  Hiihdin testiä vain 17 kilometriä, mutta  mies ei ollut tällä kertaa iskussa ja meno oli tahmeaa, vaikkakin pystyi hiihtämään rennosti. Innolla jään odottamaan seuraavaa kertaa, kun pääsen näillä pareilla hiihtämään päivän osuessa paremmaksi.