SUUNNITELMAT

Tarkoitutksena oli tehdä ensiksi omat treenit rullilla  ennen illan Stamina TC juoksu valmennusta. Suunnitelmat eivät kuitenkaan ottaneet onnsituakseen tällä kertaa.

Rullahiihdon olin suunnitellut vetäväni tt (tasatyöntö)2*20-25min vk1/palautus 10min. Fiilis oli hyvä ja odotukset treenin suhteen korkealla. Alku olikin lupaavaa vaikka jouduin painamaan todella kovaan vastatuleen. Valio-myrsky teki ilmeisesti jo tuloaan.
Reittini oli valikoitunut tällä kertaa järvenrantaan tasaiseen maaston. Kaikki siis sujui hyvin ensimmäisen vedon loppuun, kunnes aloitin palauttelun. Jostakin syystä vasemmapuoleinen sauva meni jonnekkin koloon ja jäi sinne jumiin. Minä menin siinä kohtaa vielä reipaasti eteenpäin mutta sauvani halusi jo levätä. Siinä kohtaa lähdimme eriteille, olin hetken aikaa matkustajan paikalla ilmassa. Laskeutuminen kuitenkin tapahtui nopeasti mutta ei niin sulavasti. Keräilin hetken aikaa itseäni kunnes totesin sauvan menneen poikki.
Kotiin paluu alkoi yhdellä sauvalla matkaa onneksi ei ollut kuin 5km.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan tässä välissä kerkeäsin pikkuisen levähtää. Valmennus alkaa nyt myöhempänä,kun siirrymme halliin harjoittelemaan. Treenit alkavat vasta klo. 20.30 ja olin kotona tällä kertaa jo hyvissä ajoin sattuneesta syystä .Ei tässä kerkeisi lepäillä vaan nyt täytyi ruveta vaihtamaan sauvaan uusi piikki. Sauvan katkeaminen oli sattunut juuri kärjen tuntumaan. Helpotus oli suuri olinhan ostanut uudet sauvat viikkoa aikaisemmin.

 Juoksutreenit olin suunnitellut siten, että vedän alku verkat sen jälkeen teemme aita harjoituksia. Lopuksi ennen pääharjoitusta availemme paikkoja juoksu tekniikka trilleillä. Pääharjoituksena oli määräintervallit 3*8*200m 30sek kävelypalautus, sarjapalautuksen ollessa 3min. Tavoite oli jakaa porukka kolmeen ryhmään ja jakaa jokaiselle ryhmälle omat kierrosaika tavoitteet. 1. ryhmän aika tavoite 47-52sek 200m(rata), 2. ryhmän 1min 200m ja 3.ryhmä 1.15 200m.

Kaikki näytti aluksi hyvälle, kunnes aloimme tehdä toista 8*200m vetoja huomasin, että pääjoukolla ei vielä ilme muutu  nauraavat vain ja kertovat tarinoita .Huomasin antaneeni tavoite vauhdiksi 1min 200m, mikä on aivan liian heppoista vauhtia tälle porukalle. Lisäsin vauhtia tavoitteen mukaiseksi ja ilmeet alkoivat vakavoitua. Porukka päätti vielä viimeisellä vedolla vetää kaikki peliin ja ottivat 200m kilpailun, joten se siitä määräintervallin helppoudesta.

Olin suunnitellut ottavani kuvia ja videota treeneistä mutta mutta…  Aloin kotona purkamaan puhelimesta kuvat huomasin kaikkien menneen jotenkin pilalle,  pitäsiköhän tässä mennä seuraavaksi kamera kauppaan.