Teema viikko Keskiviikko

KESKIVIIKKO: Oli ensimmäinen päivä milloin ei ollut kiire, tiedossa oli omat treenit jossa keskittyin nopeuteen.

Mietin pitkään millä tekisin nopeus harjoituksen se olisi joko juoksemalla tai sisällä pyörää ajamalla. Päädyin jälkimmäiseen koska perjantaina olisi jälleen tiedossa nopeutta, jonka teen loikka harjoituksena. Tällä pyrin välttämään jalkojen turhan kovan rasituksen lyhyen ajan sisällä. Tiedossa on viellä tälle vuotta pari pitempää lenkkiä juoksemalla.

Pyörätreeni oli sauraavanlainen; Alku lämmittelyä 30 minuuttia joka sisälsi muutamat nopeammat pyörityspätkät. Tämän jälkeen itse nopeus osioon joka oli 10*10 sekuntia cadenssin olessa kova 140-150. Palautus  2 minuuttia 50 sekuntia, jossa cadenssi on 100-110 jonka jälkeen aloitetaan uusi veto 10 sekunnin spurtilla.
Tässä on hyvä muistaa, että kroppa ei saa lähteä pomppimaan kun pyöritystä lisätään, jos näin kuitenkin tapahtuu niin silloin on syytä pudottaa cadessia, kunnes hyvä pyöritys jälleen löytyy.

Treenissä sykkeet pyörii siellä aerobisen ja anarobisen välissä. Tällä harjoituksella on tarkoitus saada väljyyttä pyöritykseen ja anaerobista aineenvaihduntaa kehitettyä. Sopii hyvin varsinkn kilpailuun valmistavaan kauteen. Loppu verryttelyä ajoin 30 minuuttia kevyttä pyöritystä treenille tuli pituutta 1 tunti 30 minuuttia.
Tämän tyyppisestä harjoituksesta kuulisin mielellään kommentteja, jos olette ajaneet tai harkinnassa olisi.