Teema viikko Torstai

Teema viikko Torstai

Vuorossa oli lepopäivä; hierontaa ja juoksu valmennusta seuratoiminnan merkeissä. Tämä päivä ei ollut kiireinen, mutta pituutta tuli ja nukukumaan meno meni pitkälle yöhön.

Harvoja päiviä kun töistä tullessa ei ole kiire, yleensä tässä kohdin syön ja huilaan hetken. Tälle päivälle sattui kuitenkin hieroja joten huilaamiselle ei jäänyt aikaa, nopeasti ruokaa ja liikkeelle. Tällä kertaa käsittelyvuorossa oli jalat ja tarkoituksena saada palauteltua niitä eilispäivän kovasta treenistä, mistä tunsin jalkojen olevan jonkun verran väsyneet. Nopeasti kävi selväksi, että pohkeet olivat jumissa samoiten etureidet, joten hieronta tuli tarpeeseen.
Olen nyt käynyt hieronnassa muutaman kerran ja on ollut positiivinen yllätys miten hyvin se palauttaa kroppaa, vaikka varsinaisia jumeja ei ole paljon ollutkaan. Teen lisäksi omatoimista huoltoa aika paljon, varsinkin viikolla huollan päivittäin venyttelemällä ja rullailemalla.

Hieronnan jälkeen oli ohjelmassa vähän aikaa lepäämistä ennen illan juoksu valmennusta. Tällä kertaa oli vuorossa tämän vuoden viimeinen treeni. Olin suunnitellut jouluspesiaalin mikä oli juoksu kuntopiiriä.

Treenit aloitettiin tuttuun tapaan hyvillä alku veryttelyillä ja tekniikka osiolla, jonka jälkeen otimme muutamia reaktio harjoituksia terävöittämään treeniä. Tämän jälkeen itse kuntopiirin kimppuun joka suoritettiin kolmessa eri patterissa. Jokaisen kierroksen alussa juostiin 200 metrin ratakierros. Patterin työaika oli 8 minuuttia, jonka jälkeen oli vuorossa 4 minuutin palautus.

Nopeus
– Aitahyppelyä 6 aitaa  (can can)
– Linkkarit 10 kpl (vatsat)
– Telemarkhypyt 10kpl

Tekniikka
-Tekniikka tikapuut annoin eri likkeen joka kierrokselle
– Juoksu (polvennosto,pakara,alle)
-Selkä  20 kpl (supermies)

Kestovoima
-Punnerrus 10kpl
– Askelkyykky 20m
– Vatsat 10kpl (jalkojennosto)

Jokainen teki omaan tahtiin mutta heti alkutahdeista huomasin, että kilpailuksi tämä tulee menemään, sen verran kova tekemisen meininki oli. Ratkaisut venyivät aivan loppusuoralle, mitä oli todella jännittävää seurata. Kuntopiirin jälkeen otimme  loppuun vielä 3*200 metrin viestin. Jos edellisessä oli tiukka loppu ratkaisu niin tässä se oli vieläkin tiukempi!
Palaute oli positiivista, mikä tuntuu aina hyvälle. Osa porukasta oli sitä mieltä että juoksu osuus, 200 metriä, voisi olla pidempi. Tämä on tietenkin makuasia ja ennen kaikkea mitä harjoitus vaikutusta haetaan, nyt oli tarkoituksena tehdä selkeästi erilainen juoksutreeni mihin ei olla totuttu ja tässä mielestäni onnistuttiin.